Онлайн магазин за съвместими принтерни касети

Вход за клиент

Забравена парола?

Зараждането на принтерите Brother

08 Дек 2014

Принтери BrotherКомпанията Brother е една от водещите лидери на пазара, предлагащи принтерни устройства за дома и офиса, както и висококачествени консумативи за принтери Brother. Създадена преди повече от 100 години от Канекичи Ясуи в Япония, тя първоначално се занимава с производство на шевни машини и резервни части за тях. 

В продължение на десетилетия продуктовото разнообразие продължава да расте, което  превръща Brother в това, което е днес – мултимилярдно предприятие с повече от 30000  служители с множество офиси в 45 държави по света.

 

Изгревът на принтерите Brother

В началото на 50-те години на XX в. успехът на компанията се дължи на масовото производство на шевни машини и експорта им по цял свят. Почти по същото време Компанията започва да произвежда перални и плетачни машини.

От 60-те години Brother се фокусират върху предлагането на техника, необходима за бизнеса като касови апарати и калкулатори. След пускането на пазара на тяхната първа пишеща машина (модел: JP1-111) през 1961 г. те поставят началото на производство на техника за офиса. 

По една случайност Макс Хауърд (основател на Centronics – производител на принтери) и Макс Хугел (изпълнителен директор на Brother International) се оказват съседи. Те създават бизнес взаимоотношения в най-подходящия момент, когато на Макс Хауърд му е нужен надежден производител на принтер механизми.

 В сътрудничество двете компании създават високо ценения матричен принтер, наречен Модел 101 през 1971 г. Това не е просто техният първи съвместен продукт, но и първият в света високоскоростен матричен принтер.

  

Епохата  на лазерните принтери

Година след сливането на двете компании всяка от тях създава свои конкурентни модели принтери. Навлизането им в електро-фотографското принтиране е отбелязано през края на 1980 г. след като произвеждат няколко електронни печатни машини и компютърна периферия.

 

Лансирането на първия лазерен принтер 

След близо десетилетие на производство на матрични принтери, Brother пуска на пазара HL-8 – техния първи лазерен принтер през 1987. Още в самото начало цената му надхвърля с 200 долара цената на основния му конкурент HP II, но за сметка на това предлага по-добър хардуеър с повече памет и поддръжка за повече шрифтове. Моделът печели годишната награда на PC списанието „Изборът на редакторите” най-вече заради цената, високата скорост и отлична съвместимост с продукта на HP. 

 

Първия мултифункционален принтер 

През 1995 г. след редица успешни факс машини и лазерни принтери, на Brother се отдава възможност да създаде своето първо мултифункционално устройство MFC-4500ML – принтер, скенер, копиер и факс в едно. Последван от успеха на MFC-4500ML, MFC-7000FC е произведен през 1997, който за времето си е първото цветно мултифункционално устройство - потомък на тези, които ползваме днес.

През 1999 г. Brother пускат в производство MP-21C – първият преносим цветен принтер, тежащ не повече от 1 кг.

 

Произвеждането на най-продавания лазерен принтер 

Наред с мултифункционалните, Brother  продължава да подобрява своите лазерни принтери. HL-1240 е произведен през 1999 г. с невижданата скорост на печат дотогава – 12 страници на минута и снабден с USB порт. Устройството постига голям успех със своята ниска цена и в същото време висока производителност, печелейки множество награди за 2000 г. 

 

Експанзията на мултифункционалните устройства

Докато HL-сериите на лазерни принтери не спират да се подобряват с нови модели, от началото на 2000 г. Brother пуска в продажба нови мултифункционални устройства, за да отговори на нарастващото търсене на all-in-one принтери, заемащи по-малко място в дома или офиса като:  

 

MFC-5840CN

Мастиленоструиния мултифункционален принтер MFC-5840CN с 2 тави за хартия позволява автоматично подаване на листи за сканиране и копиране. Устройството дава възможност за принтиране с максимална скорост от 20 страници в минута и копиране на 17 страници в минута.  

 

MFC-9420CN

През 2004 г. Brother произвежда първия си цветен лазерен мултифункционален принтер, който намалява разходите за печат в сравнение с мастилено-струйните принтери с по-висока скорост на печат при 31 страници в минута за черно-бели и 8 страници в минута за цветни разпечатки.

 

Последно поколение принтери на Brother

Технологичният напредък се наблюдава и до днес като Компанията вече предлага принтери като HL-6180DW, който се свързва чрез Wi-Fi или позволява директно да се принтира от USB устройство, а скоростта вече е повече от 40 страници в минута, както и MFC-8950DW, способен да сканира и принтира от двете страни на страницата. 

Назад към всички новини