Онлайн магазин за съвместими принтерни касети

Вход за клиент

Забравена парола?

Как се сменя тонер касета на принтер Brother?

20 2022

Решихме да внесем яснота по темата, тъй като в работата ни много често чуваме коментар: „Новата ми тонер касета за принтер Brother е много по-малка от старата, изпратили сте ми грешна касета!“. Не изпадайте в паника, не е станала грешка! Причината е в това, че Brother разделят тонер касетата от барабана в две отделни касети, които като едно цяло се поставят в принтера. За разликата между двата компонента, както и как се сменят, ще поговорим малко в следващите редове.

 

Съдържание

 

 

Разликата между тонер и барабан при принтерите Brother

 

 Смяна на тонер касета Brother

Снимка на тонер касета на Brother заедно с барабана и тонер касета без барабан


 

 

В онлайн магазин EKONS.bg потребителите на принтери Brother често се оплакват, че като сравняват новата касета с празната вътре в принтера, новата е много по-малка и не може да се постави в принтера. Разбира се, не продаваме касети, които са твърде малки, но има нещо важно, което трябва да се знае! Ако желаете да подмените тонер касетата в лазерен принтер Brother, без значение дали е мултифункционално устройство или не, винаги изкарвайте цялостната комбинация от тонер и барабан от принтера. Ако купувате нова тонер касета за Brother, винаги ще получите само тонер касета, защото барабанната касета издържа много по-дълго и се подменя по-рядко.

 

 

 

Премахване на тонер касетата от барабана и подмяната й с нова

 

 

Смяна на тонер касета Brother

Извадете целия модул, за да подмените тонер касетата!


 

 

За да смените тонер касетата на повечето принтери Brother, целият барабан и тонер трябва да бъдат отстранени едновременно от устройството. Ако се опитате само да извадите тонера от принтера, най-вероятно ще заседне в него и ще Ви създаде ненужни главоболия.

 

 

Смяна на тонер касета Brother

По този начин разкачването на касетата от барабана става много по-лесно.


 

 

След като изкарате целия консуматив (барабан и тонер касета) от принтера, тонер касетата трябва да се разкачи от барабанната касета. Натискайки заключващия механизъм на барабана, тонер касетата се освобождава, изважда се и на нейно място се поставя новата тонер касета, след което целият модул се прибира обратно в принтера. Ако сменяте тонера на Brother за пръв път, лесно е да пропуснете този факт и да унищожите празната си касета заедно с барабана, без да знаете, че трябва да запазите поне него.

 

 

 

Почистване на короната на барабана

 

 

Смяна на тонер касета Brother

Короната трябва редовно да се почиства!


 

 

Мнозина пропускат факта, че от Brother изрично препоръчват почистване на короната особено при смяна на тонера. Не е нужно да използвате никакви почистващи препарати, почистването се извършва много просто с помощта на интегриран малък плъзгач. С натискане той се придвижва от единия до другия край на барабанния модул и се връща обратно на стартова позиция. Почистване можете да правите не само при подмяна на празна касета с нова. В противен случай в един момент качеството на печат при всички разпечатки ще се влоши.

 

 

 

Ивици след смяна на тонера

 

 

Смяна на тонер касета Brother_5

Ако при смяна на касета плъзгачът за почистване на короната не е в стартова позиция, е възможна появата на некачествен печат.


 

 

Плъзгачът за почистване на короната също е причина за поява на ивици от един или повече цвята по цялото протежение на страницата. Тези ивици, разбира се, се появяват само и единствено при цветните лазерни принтери.

Проблемът лесно се отстранява и се дължи на това, че плъзгача просто не е застопорен в правилната си позиция. Това причинява грешка при експонирането на онова, което искаме да отпечатаме, което от своя страна пък се отразява като ивици в самата разпечатката.

 

 

Принтиране с празна тонер касета Brother

 

Ако разклатите малко тонер касетата, с нея можете да отпечатате още десетки качествени разпечатки, нищо че принтера смята, че тя е празна. Това е полезно, когато тонер касетата е празна, а имате още няколко чакащи документи за печат. В един момент обаче тонер праха ще свърши и разпечатките ще стават все по-бледи и по-бледи. Важно е да знаете. че възможно най-скоро след тази простичка манипулация трябва да се снабдите с нова тонер касета Brother.

В онлайн магазин EKONS.bg все пак оставаме на Ваше разположение за допълнителна информация по темата, както и при избора на точния консуматив за Вашия принтер Brother на тел. номер 0899 578 579.

 

 

Назад към всички новини