Онлайн магазин за съвместими принтерни касети

Вход за клиент

Забравена парола?

Какво е Brother iPrint&Scan?

28 2022

Brother iPrint & Scan

 

Brother iPrint&Scan e напълно безплатна апликация, с която можете да принтирате безжично документи, снимки и уеб страници с вашия принтер Brother директно от всяко едно мобилно устройство или таблет. Освен изпращането на задачи за печат от телефона ви, програмата също така ви дава възможност да сканирате някой хартиен документ от скенера на принтера, и с едно натискане на бутона да прехвърлите сканираното безжично на мобилното си устройство. Оттук нататък изпращането на файла до всеки контакт във вашия телефон или компютър става изключително лесно. Дали ще го изпратите по имейл, Messenger, Viber и др., или просто искате да го закачите в iCloud, решението е само ваше.

 

Как да инсталирам Brother iPrint&Scan?

Имайте предвид, че принтирането и сканирането чрез програмата не е достъпно за всички Brother машини. Тук може да видите моделите Brother, които са съвместими с приложението.

 

За да накарате програмата да заработи е нужно мобилното ви устройство да е свързано с мобилната мрежа (Wi-FI), към която е свързан принтера, който ще използвате. След като стартирате iPrint&Scan, устройството ви ще открие автоматично всеки принтер Brother в конкретната безжична мрежа. Софтуерът засича всеки принтер Brother, свързан с компютър или в локална мрежа. Той търси и за Brother устройства, свързани чрез USB или чрез мрежова връзка.

 

Програмата е съвместима както с всички IOS, така и с Android,  и Windows устройства. Необходимо е да свалите програмата и да я инсталирайте на мобилното си устройство.

 

 

Какви функции поддържа апликацията Brother iPrint&Scan?

Ако принтера ви работи с програмата Brother iPrint&Scan, безжичното отпечатване на PDF файлове, JPEG снимки, Microsoft Office файлове и интернет страници става лесна задача. Освен лесния подбор на документи или изображения за печат от вашия телефон, през приложението можете да изберете размер хартия, брой копия, дали да се печата черно-бяло или цветно, дали да се печата едностранно или двустранно.

 

Опциите за сканиране през апликацията също са разнообразни и полезни: можете да изберете различни цветови настройки, да промените резолюцията на документа, както и да сканирате двустранно. Файловете, сканирани през скенера на принтера и изпратени до вашето мобилно устройство, могат да се отворят с различни апликации, което позволява допълнителното им редактиране.

 

Важно е да знаете, че всички тези опции за принтиране и сканиране през Brother iPrint&Scan апликацията зависят от функционалностите на модела принтер. Тя няма да накара вашия монохромен Brother принтер да печата цветно, както няма и да го накара да печата двустранно, ако той не е въоръжен с подобна функция.

 

Назад към всички новини