Онлайн магазин за съвместими принтерни касети

Вход за клиент

Забравена парола?

Зараждането на принтерите Samsung

10 Дек 2014

Зараждането на Samsung


Samsung принтериНа 1 март 1938 г. основателят Бюнг-Чул Лий започва бизнес в Таегу, Корея. В началото неговата дейност е насочена предимно към експортната търговия на сушена риба, зеленчуци и плодове за Манджурия и Пекин. След малко повече от десетилетие, Samsung, което в буквален превод означава „три звезди” на корейски, разполага с мелница и няколко сладкарски машини, собствени производствени и търговски операции. Компанията продължава скоростното си развитие, превръщайки се в модерна глобална корпорация, носеща и до днес същото наименование.  

 

Години на диверсификация от промишленост към електроника


През 70-те години на XX в. Samsung полага стратегическите основи за своето бъдещо разрастване, инвестирайки солидни средства в тежката, химическата и нефтохимическата промишленост. Освен това, Компанията предприема стъпки за подобряване на конкурентните си позиции, навлизайки в световната текстилна промишленост, като преобразува производствените си процеси от суровини към крайни продукти. Като резултат от това, много нови компании се сформират - Samsung Heavy Industries Company (1974 г.), Samsung Shipbuilding и Samsung Precision Company (днес Samsung Techwin) през 1977 г. Друг успешен начин за печалба се оказва процъфтяващият бизнес с битова техника. Samsung Electronics, вече доказал се производител на корейския пазар, започва за пръв път да експортира своите продукти извън страната през този период. Също така, Samsung придобива 50% дял от Korea Semiconductor (в последствие напълно погълната), с което Samsung Electronics се превръща в лидер на пазара за производство на полупроводници. 

 

Навлизане в глобалните пазари


Основните високотехнологични фирми на Samsung разнообразяват дейността си и се разширяват в световен мащаб в края на 70-те и началото на 80-те години на XX век. През 1978 г. Samsung Semiconductor и Samsung Electronics се обособяват в две отделни образувания. Samsung Aerospace Industries стартира дейността си през февруари 1987 г., и Samsung развива своите авиокосмически възможности с безпрецедентна скорост, както никога досега. Компанията, наред с всичко останало, навлиза и в бизнеса с разработването на системи, създавайки Samsung Data Systems през 1985 г. (сега Samsung SDS) – лидер в информационно-технологичното обслужване, интеграционните системи, тяхното управление, консултиране и мрежови услуги. Нарастващият фокус на Samsung върху технологиите довежда до изграждането на два института за проучвания и развитие. Тяхната цел е да спомогнат Samsung да разшири обхвата си още повече в производството на електроника, полупроводници, високополимерни химикали, генно инженерство, оптични телекомуникации, техника за космически полети, както и нови сфери на технологични иновации от нанотехнологиите до изграждането на напреднали мрежи. През 1987 г. Бюнг-Чул Лий се пенсионира след близо 50 години начело на Samsung, а мястото му е заето от неговия син Кун-Хий Лий. През този период Samsung е изправен пред предизвикателството да преструктурира остарелия начин на досегашно управление на дейностите и да въведе новия. Крайната цел на компанията е да стане една от петте водещи световни компании за производство на електроника. 

 

Съревнование с променящия се свят на технологии


90-те години предоставят огромни възможности за развитие пред високотехнологичните бизнеси. Сливанията, коалициите и изкупуването на акции са нещо нормално във време, в което съревнованието, конкуренцията и консолидирането процъфтяват. Компаниите са принудени да преосмислят технологията си и предлаганите услуги. Бизнесът започва да протича през границите между различните държави и компании. Samsung се възползва от тези възможности като пренасочва бизнес стратегиите си, за да отговори по-добре на нарастващото пазарно търсене. 

 

Световна сила


В средата на 90-те години Samsung революционализира своята дейност чрез отдадеността към създаването на продукти със световна класа и с отлична корпоративна отговорност, предлагайки тотално потребителско удовлетворение. През този период 17 различни продукта – от полупроводници до монитори за компютри -TFT и LCD, се изкачват в класацията на най-добрите 5 продукта по световен пазарен дял, а 12 други също придобиват изключително висока пазарна оценка. За да бъде №1 на световния пазар, Samsung се задължава да изпълнява своите корпоративни социални задължения, без значение дали е кауза за социално подпомагане, опазване на околната среда, културни мероприятия или спортни инициативи. По тази причин Samsung активно участва в спортния маркетинг, а като резултат от тези интензивни усилия, Кун-Хий Лий е избран за член на Международния олимпийски комитет през 1996 г., което значително повишава имиджа на Компанията като ключов фактор за Световната лека атлетика.  

 

Навлизане в дигиталните граници на познанието 


Въпреки финансовата криза от 1997 г., която засяга почти всички компании в Корея, Samsung е една от малкото, която продължава да бележи ръстове, благодарение на лидерството си в цифровите и мрежови технологии, а също и съсредоточаването й върху електрониката, свързаните с нея услуги, и финансите. Компанията отговаря на кризата като намалява дъщерните си фирми на 45, съкращава персонала с близо 50 000, продава 10 бизнес единици, подобрявайки стабилността на финансовата си структура. Освен това Samsung Aerospace, Daewoo Heavy Industries и Hyundai Space and Aircraft се обединяват и сформират една обща бизнес единица - Korea Aerospace Industries.

 

Samsung днес


От създаването си като малък бизнес за експорт в Таегу, Корея, Samsung се разраства и става една от водещите световни компании - производител на електроника, специализиран  в дигиталните устройства и носители, полупроводници и интеграционни системи. Днес Samsung произвежда широка гама смартфони и мобилни телефони, хладилници, перални машини, микровълнови фурни, уреди за вграждане, климатици, телевизори, фотоапарати и видеокамери, преносими компютри, монитори, множество принтери и мултифункционални устройства, признати в цял свят. Принтерите с марка Samsung са широко разпространени в България и са с добро съотношение качество/цена. В онлайн магазина за консумативи за принтери EKONS.bg ще откриете тонер касети Samsung за почти всички модели принтери и мултифункционални устройства от тази марка.

 

Назад към всички новини