Онлайн магазин за съвместими принтерни касети

Вход за клиент

Забравена парола?

Съвместимa тонер касети

В онлайн магазин EKONS.bg редовно ни се задава въпроса относно това какво представляват съвместимите касети. Тази статия обяснява какви са основните видове съвместими тонер касети и разликите между тях. 

Съвместимите тонер касети се предлагат в два варианта. Можете да си купите чисто нова тонер касета, произведена с чисто нови компоненти, или да си закупите преработена тонер касета с нови и рециклирани части. И двата вида тонер касети се наричат „съвместими” с оригиналната касета, създадена от производителя на Вашия принтер, но с някои съществени разлики. 

Новата съвместима тонер касета е направена само от нови части, копирани изцяло от частите на една оригинална касета. Нито една от частите, използвани в направата на този вид касета, е рециклирана и всички пластмаси, алуминий и други компоненти са чисто нови. 

Преработената или рециклирана съвместима тонер касета е направена от комбинация от нови и рециклирани компоненти. Тя е създадена от вече изчерпана оригинална тонер касета, почистена е, проверена е, сменени са износените части, презаредена е с ново количество тонер и е тествана за възможни дефекти. В повечето случаи, тялото или корпуса на касетата е всъщност тялото на изчерпана касета, произведена от производителя на Вашия принтер. Много от частите вътре в тонер касетата са използвани повторно оригинални компоненти, които са почистени и подготвени за повторна употреба.  

Качество на тонер касетата

Производителят на Вашия лазерен принтер минава през редица трудности, за да гарантира, че касетата ще сработи с принтера. Лазерната касета е изработена от висококачествени части, за да се минимизира появата на всякакви възможни проблеми, а и да се осигури качествен печат. В крайна сметка, ако тонер касетата не работи или не печата коректно, това може да се отрази зле на принтера и със сигурност би се отразило зле на репутацията на компанията, произвела касетата. Това е една от причините оригиналните лазерни касети да са толкова скъпи. 

Една преработена съвместима тонер касета съдържа колкото е възможно повече от тези оригинални компоненти. Това е така, защото производителя на оригиналните консумативи и принтери има много по-неограничени ресурси да произведе висококачествени компоненти от всяко друго трето лице. Ето защо, ако даден компонент може да се използва повторно, на драго сърце производителите са склонни да го направят. 

Новите съвместими тонер касети по принцип са произведени в държави, където основата цел е да се произведе нова касета, колкото е възможно по-евтино. Нито една част от изчерпана вече оригинална касета не се използва. Вместо това са създадени чисто нови компоненти, които досущ наподобяват по функционалност оригиналните. 

Докато преработените тонер касети се създават от висококачествена база, новите съвместими касети се създават от най-евтината база. Всеки компонент, използван в новите съвместими касети, се избира според възможната най-ниска цена. Това е така, защото новата съвместима лазерна касета се произвежда толкова евтино, че тя може да бъде предложена на пазара за по-малко пари дори от преработените тонер касети.

Опазване на околната среда посредством съвместими тонер касети

Както вече казахме, новата съвместима касета е направена от чисто нови части и ресурси. Една такава касета рядко се преработва поради бързото износване на не толкова качествените части в края на жизнения си цикъл. Поради това, една пета от всяка изчерпана нова съвместима тонер касета бива изхвърлена, а същото количество от природни ресурси на Земята се използва за направата на нова. Много по-малко от тези ресурса са нужни за създаването на нова тонер касета за повторна употреба. 

Разликата между презаредени и преработени тонер касети

Съществуват два начина за подновяване на една тонер касета. Една тонер касета може просто да бъда напълнена, но освен това тя може да бъде и преработена или още рециклирана. Не бъркайте двете понятия. 

Тук са изложени стъпките, заложени в процеса на презареждане

• Тонер касетата се отваря и се почиства от остатъчния тонер, както се почистват и основните компоненти;

• Касетата се запълва с нужното количество тонер; 

• Касетата се сглобява и тества за проверка на качеството на печат;

• Опаковане.

Този процес отнема около 10 минути.  

Тук са посочени стъпките, заложени в процеса на рециклиране

• Всички суровини: барабан, тонер, ножове, PCR, магнитни ролки и др. са проверени изцяло по установени стандарти, преди да достигнат до производствения цех;

• Всички празни тонер касети са сортирани и класифицирани;

• Всички материали и компоненти, несъответстващи на изискванията са демонтирани и рециклирани;

• Празните касети са внимателно разглобени и почистени;

• Използвайки автоматизирано оборудване за зареждане, всяка тонер касета е прецизно заредена с подходящ тонер според модела и с точно определен грамаж;

• Всяко едно тяло е запечатано с пломба по установени стандарти, след монтиране на всички части;

• Всяка тонер касета е тествана, за да се осигури изключителната производителност и качество;

• Пакетиране.

Този процес отнема около 1-2 дни, за да се създаде една рециклирана касета, която да гарантира супер качество на печат. 

Ползите от употребата на съвместими нови и рециклирани тонер касети

• Помагат за опазването на околната среда

Поради повторното използване на редица рециклирани части и компоненти от оригинални консумативи, рециклираните касети намаляват употребата на вредни за околната среда материали и замърсители. 

• Намаляват разходите ни за принтер консумативи

Съвместимите нови и рециклирани тонер касети обикновено струват 30-70% по-евтино от OEM консумативите, което спестява значителни разходи. 

• Поддържат високо качество на печат

Съвместимите тонер касети са проектирани да предложат високо качество на печат по същия начин, както оригиналните тонер касети. С тях ще получите високо качество на печат за част от разходите, които бихте отделили за оригинален консуматив.

В онлайн магазин за съвместими консумативи за принтери EKONS.bg ще откриете наистина висококачествени лазерни касети за всякакви модели принтери на актуално ниска цена. На Ваше разположение сме винаги да съдействаме в избора на правилния консуматив за Вашето печатащо устройство.