Онлайн магазин за съвместими принтерни касети

Вход за клиент

Забравена парола?

Грешка B200 при принтери Canon Pixma

23 Ноем 2021

 

Error B200 при принтери CanonВъпреки че принтерите Canon Pixma са известни с най-модерните технологии и отличното си качество на печат, дразнещо е, когато при опит за печат се появява известие за някаква грешка. Най-често грешките са за празна касета или заседнала хартия, и в никакъв случай не са повод за притеснение. Грешката B200 обаче е сериозна и почти винаги завършва с фатален край за Вашия принтер. След появата на подобна грешка е може би време да потърсите нов принтер, но все пак не е лошо да погледнете къде е проблема, и да се опитате да го отстраните. Ако успеете да изчистите грешката, това неминуемо ще Ви спести пари и главоболия, и ние от EKONS.bg ще се опитаме да Ви помогнем.

 

Какво представлява Error B200 при принтери Canon Pixma?

 

Преди да се задълбочим в отстраняването на неизправностите, трябва да познаваме причините за тяхната поява. Грешката B200 сигнализира за проблем с печатащата глава. За тези, които не знаят, печатащата глава е каретката, където се поставят мастилените касети. Нейната роля е да разнася мастилото от касетите по хартията и е един от най-важните компоненти за един мастиленоструен принтер. Термичната печатаща глава използва безброй малки резистори, които непрекъснато се нагряват, за да изхвърлят мастилото от касетите и след това се изключват, за да се охладят. След няколко години употреба на принтера тези резистори в главата просто дефектират.

 

Симптоматика на грешката B200 при принтери Canon Pixma

 

Отстраняване на неизправности при грешка B200 изисква от вас да идентифицирате различните симптоми на грешката:

 

  • Невъзможност да принтирате документи;

  • Непрекъснато мигане на оранжевата лампа за внимание;

  • Зацапана печатаща глава.

 

Защо грешката B200 се появява?

 

Ето и причините, поради които тази грешка се появява:

 

  • Дефектна печатаща глава;

  • Заседнали частици в принтера;

  • Повреден драйвер на принтера;

  • Продължителна употреба на стари касети с мастило;

  • Зацапани контакти на печатащата глава;

  • Неправилно автоматично подравняване на печатащата глава.

 

Какво можем да направим при поява на грешката B200 при принтери Canon Pixma?

 

Грешката B200 е фатална, но не пречи да опитате някои прости техники, които може и да спасят принтера Ви без значение от модела Canon Pixma, който ползвате:

 

  • При някои модели принтери често грешката сигнализира, че печатащата глава прегрява. Оставете принтера да си отдъхне;

  • Същата грешка може да се появи за препълнен резервоар за отпадъчното мастило. Тук е нужно не само да изплакнете гъбата с попитото мастило, но и да изчистите грешката със специален софтуер;

  • Грешката се появява, ако вътре в принтера има някакви отпадъци. Отворете капака с касетите и проследете движението на печатащата глава, и дали нещо й пречи да премине от едната до другата страна на принтера;

  • При сигнал за грешка B200 вдигнете капака и извадете касетите, а след това и печатащата глава от принтера, преди да го изключите. Почистете печатащата глава и чиповете на касетите, поставете всичко вътре и рестартирайте принтера;

  • Грешката понякога изчезва дори и само да изкарате касетите и отново да ги върнете в принтера. Понякога дефект в чипа на някоя от касетите също е причина за грешка B200, сменете всички касети с нови;

  • Грешката е и сигнал за разместена печатаща глава, извадете я, почистете я и я върнете правилно в принтера;

  • Проблемът може да се реши и само ако изключите принтера директно от захранването за около 5 минути.

 

Опитът ни през всичките тези години работа в сферата на принтер консумативите показва, че шансовете да се справите с грешка B200 са минимални. Гореспоменатите методи са връщали принтери към живота, но процента на успеваемост в крайна сметка е нисък. Ако трябва да сме честни, не губете прекалено много време в опити да изчистите грешката.  Набързо преминете през нашите указания и ако те не дадат резултат, просто си потърсете нов принтер.

 

Можем ли да сменим дефектната печатаща глава с нова?

 

Много хора се привързват към своя принтер и дори, когато е близо до смъртта, те просто не искат да се разделят с него.  Има хора, които не се интересуват от това колко би струвало да се подмени печатаща глава, и смятат, че ремонта на принтер, на който са се научили да работят, е по-добрата алтернатива, отколкото покупка на нов принтер, на който тепърва да се учат. Една печатаща глава е скъпа, трудна за набавяне и дори ако поправите принтера, има вероятност до 2 години да се появят други проблеми.

 

Препоръки

 

Подмяната на печатащата глава с нова дори не трябва да се взима под внимание. Покупката и подмяната на печатаща глава в крайна сметка излиза по-скъпо, отколкото покупката на нов принтер Canon от по-ново поколение, който не е толкова по-различен като начин на управление от по-стария.

 

Тези, които са решили да закупят нов принтер, могат да разчитат на нас за съдействие в избора на принтер. Подберете модели принтери, които намирате в продажба, съобразени с Вашия бюджет, и ни позвънете на тел. номер 0899578579. Експертните служители на онлайн магазин EKONS.bg са на Ваше разположение за съдействие в избора на най-подходящия модел принтер за Вашите нужди.

 

Назад към всички новини