Онлайн магазин за съвместими принтерни касети

Вход за клиент

Забравена парола?

Black Friday 2021


Black Friday_EKONS.bg


Ако искаш да пазаруваш консумати за притнери с големи отстъпки, то датите от 25.11 до 29.11 трябва да бъдат отбелязани в червено в твоя календар. Това са дните, в които може да пазаруваш на най-изгодните цени през цялата година. През тези дни ще можеш да се възползваш от намаления в EKONS.bg и да спестиш от тонери и мастилници.

Искаш да знаеш повече за Black Friday? Тогава си на правилното място! Събрали сме отговорите на всички горещи въпроси за най-чакания ден през годината.

Кога е Черен петък 2021?

У нас тази традиция се зароди през 2013 г. в българските молове и също набира скорост. Тази година „Черен петък“ стартира официално в полунощ на 26-ти ноември, а с настъпването му сме Ви приготвили намаления на всички тонер касети и мастилници, на разположение в сайта. Каква по-добра възможност да се възползвате от намаления в EKONS.bg и да спестите от принтер консумативи, за да зарадвате всички близки с коледни подаръци!

Какво е Черен петък?

Черният петък има два значими смисъла. В историята Черният петък се свързва с катастрофа на фондовата борса, станала на 24 септември 1869 г. На този ден, след период на бурни спекулации, цената на златото спада драстично до толкова, че пазарите се сриват.

По-съвременният смисъл обаче се отнася до деня след празника на Деня на благодарността в САЩ, който обикновено е ден, пълен със специални оферти и големи отстъпки за пазаруване. Този ден се счита за началото на коледното пазаруване. 

От къде идва Черен петък?

Терминът „Black Friday“ или „Черен петък“ всъщност е въведен от преуморени служители на полицията във Филаделфия. През 50-те години тълпите купувачи и посетители буквално наводняват Града на братската любов в деня след Деня на благодарността. Магазините не само че предлагат големи намаления на техника, играчки и др., но и градът е домакин на футболен мач между щатската армия и флота в събота на същия уикенд.

В резултат на това полицаите са принудени да работят по 12-часови смени, за да се справят с тълпите от шофьори и пешеходци и не им било позволено да ползват почивен ден. Така, с времето раздразнените служители започват да наричат този ужасен работен ден като „Черен петък“.

Терминът бързо придобива популярност и се разпространява сред търговците в магазини, които използват „Черен петък“, за да опишат дългите опашки от хора на касите и общия хаос, с който трябва да се справят в този ден. Шопинг намаленията бързо набират популярност и в други Щати, а в средата на 90-те години на миналия век промоциите за „Черният петък” започват да се появяват в печатни и телевизионни рекламни кампании в Съединените щати.

Какво още трябва да знаем за Черния петък?

Известни са наистина запалени ловци на изгодни сделки, които лагеруват пред любимите си магазини на Деня на благодарността, за да си осигурят място преди всички останали, за да се възползват от грандизоните намаления. За да бъдат в крак с конкуренцията, а и за да отговорят на нарастнолото търсене по това време, някои търговци на дребно започват да предлагат сделки по-рано през ноември, а други стигат дотам, че продължават с промоции си и след Деня на благодарността. Днес сме свидетели на грандиозни намаления не само във физическите магазини, но и във всички уважаващи се онлайн магазини.