Онлайн магазин за съвместими принтерни касети

Вход за клиент

Забравена парола?

Принтери от чужбина и как да намерим подходящите консумативи за тях

30 2018

В EKONS.bg всички консумативи са предназначени за българския пазар. Ако сте закупили принтер от друга държава и търсите консуматив за него, може да прочетете в статията какво трябва да вземете под внимание или да се свържете с екипа на EKONS.bg за съдействие.

 

Световноизвестните производители на принтери HP и Canon, а и други, кустомизират някои от принтерите си и консумативите към тях, за да отговорят на местни потребителски нужди. Ако сте си купили принтер от Америка и се преместите в друга държава/континент, много е вероятно да не можете да намерите подходящите консумативи. В интерес на истината, в големите вериги магазини за техника у нас също се предгалат принтери (особено мастиленоструйни), които изобщо не са предназначени за продажба на Европейския пазар, а мастилници за тях изобщо не се предлагат. Поради ниската цена на такива печатащи устройства те буквално заливат домакинства и офиси, което в последствие се оказва голям проблем. Купувачите на подобни принтери често се оказват в състояние на безнадежност, тъй като, за да си набавят консумативи, трябва да плащат големи суми, а също и за доставката им от чужди държави.

 

Вече не е достатъчно само да знаем модела на принтера и да търсим консумативи само по него. Важно е и да обръщаме внимание с каква номерация са етикетите, залепени на оригиналните консумативи вътре впринтера. Случвало се е дори принтер, внесен от чужбина, като модел изобщо да не бъде предназначен за продажба на Европейския пазар, да използва консумативи със същата номерация на консумативите за Европейския пазар. Дори и номерата на мастилниците да съвпадат обаче, не винаги това е гарант, че принтерът и новозакупените мастилници ще сработят. При инсталиране на неподходяща мастилница принтерът ще сигнализира че:

  1. сте поставили несъвместима касета;
  2. мастилницата не е предназначена за този принтер;
  3. е поставен грешен консуматив.

От отдела по поддръжка на HP например, могат да ресетнат принтера Ви, за да може да приема консумативи, които са на разположение в държавата, където се намирате.

 

Освен това, за да не плащате винаги големи сметки за подходящи консумативи от други държави, потърсете в близост до вас фирма, която да предложи презареждането им. Определено този вариант ще Ви спести доста главоболия, а и много разходи, като това определено няма да възпрепятства всекидневните задачи за печат.

 

За тези, които желаят да си купят нов принтер, бихме посъветвали да погледнат какво се предлага по веригите, да запишат модели принтер според бюджета и нуждите си, и да се свържат с нас преди да купят принтер. По този начин ще Ви посъветваме кой принтер най-добре пасва на Вашите конкретни нужди за печат, а също така ще знаете дали у нас се предлагат подходящи съвместими консумативи и няма да изпадате в спомената по-горе неприятна ситуация. Оставаме на Ваше разположение!

Назад към всички новини