Онлайн магазин за съвместими принтерни касети

Вход за клиент

Забравена парола?

Зареждане на тонер касети

Оригинални тонер касети

След изчерпване на тонер касетата в нашия лазерен принтер всички ние сме поставени пред избор какъв консуматив за принтер да изберем. Вариантите са няколко, като някои от тях крият известни недостатъци. Първият вариант е да закупим ОЕМ тонер касета (original equipment manufacturer). В този случай се сдобиваме с марков консуматив, гарантиращ уникално качество на печат, но на много висока цена. В много от случаите оригиналните лазерни касети могат да надвишат стойността на вече закупения принтер.  Някои от утвърдилите се производители на принтери дори твърдят и уведомяват клиентите си, че употребата на алтернативни консумативи би могла да повреди устройството. Kaчествената съвместима тонер касета не може да повреди Вашият принтер! Това е просто фирмена стратегия, тъй като производителите на принтери обикновено печелят повече от продажба на оригиналните си консумативи, отколкото от печатащите си устройства. Чиповете, интегрирани в повечето тонер касети, целят не само да отчитат нивото на тонера в тях, но също да ограничат правото на избор на потребителя, като го накарат да купува само и единствено нови оригинални консумативи. 

 

 

Съвместими тонер касети


HP CE285A тонер касетаДругият разумен вариант след изчерпване на тонер касетата е закупуването на т. нар. съвместими (алтернативни, аналогови) консумативи. Характерно за тях е, че те са чисто нови или напълно рециклирани тонер касети, фабрично произведени, които се различават от оригиналните само в две отношения. Първата незначителна разлика е, че те не носят името и марката на производителя на Вашето устройство. Главната разлика е в това, че цената на съвместимите лазерни тонери е понякога над два пъти по-ниска от тази на оригиналния марков консуматив. Всички други характеристики изцяло съвпадат – висококачествен тонер, гарантиращ съответно високо качество на Вашите разпечатки, уникална съвместимост с Вашето устройство, висока продуктивност и икономичност така, както сте работили до момента с оригиналния консуматив. Колкото до сравнението кой е по удачния вариант – да се закупи съвместима нова касета или да се презареди старата, няма почти никаква разлика в цената, а се спестява време и нерви, особено ако след презареждането се наблюдава влошено качество на печата. След подробно направената равносметка везните клонят в полза на съвместимите тонер касета – евтини са, качествени и надеждни, поставяте ги в принтера си и продължавате със задачите за печат.

HP - съвместими тонер касети
Brother - съвместими тонер касети
Samsung - съвместими тонер касети
Xerox - съвместими тонер касети

 

Зареждане на тонер касети


Зареждане на тонер касетиТретият вариант е да потърсим доставчик на услуга за презареждане на тонер касета. Презареждането се осъществява от няколко стъпки – (1) разглобяване и пълна профилактика на касетата, (2) зареждане с тонер, който трябва да е специфичен за модела принтер, (3) сглобяване на касетата и (4) поставяне на специфичен чип за съответната марка. Ако изберем този начин да се сдобием с тонер касета, за да продължим работата си, можем да се възползваме, но можем и да загубим. При всички случаи печелим от това, че стойността на тази услуга е значително по-ниска от новата оригинална тонер касета. Важното в този случай е да се намери качествен доставчик на услугата, за да се гарантира, че след манипулацията тонер касетата ще функционира правилно и без забележки. В противен случай най-често срещаните проблеми са например черните ивици в края на листа, надлъжни линии или петна, черни точки, а също и блед печат, и др.

 

Важно условие е, че веднъж на няколко пъти презареждане, касетата трябва да се рециклира, тъй като компонентите й се захабяват, деформират, износват и свеждат до минимум качеството на печата. Рециклирането на една тонер касета се извършва като се следват стъпките, които споменахме по-горе при процеса на презареждане, но тук освен тях се подменя почти цялата вътрешност на лазерната касета – барабан, нож, ролки и др. За да не си създадете обаче само главоболия, е нужно качествено рециклиране на Вашата тонер касета. За съжаление най-разпространеният метод сред фирмите е не рециклиране, а пълнене на тонер касета. Касетата се пробива изсипва се нов тонер и се продава отново. Рециклирането на лазерната касета е по-скъпо спрямо презареждането, заради подменените части и вложения труд, но така или иначе цената и при двата процеса е по-ниска от цената на една нова оригинална тонер касета. Друг минус и при двете манипулации е, че се губи време, докато те се финализрат, а за някои хора времето е ценно, особено за тези, чиято работа е свързана с отпечатване на голям брой страници всекидневно. В този случай е препоръчително да имате на разположение резервна тонер касета, която да поставите, след като едната бъде изразходена. Така няма да Ви се налага спешно да търсите сервиз, а просто ще имате резервен вариант, спестявайки време и нерви. От екологична гледна точка особено процесът на рециклиране подпомага опазването на околната среда. 

 

В EKONS.bg не предлагаме зареждане на тонер касети, тъй като транспорта би оскъпил услугата по презареждане. Ние обаче предлагаме богата и разнообразна гама от съвместими тонер касети за HP, съвместими тонер касети за Samsung, Brother, Xerox, както и за други производители на много изгодна цена. Разполагаме с висококачествени алтернативни консумативи за принтери, произведени по най-високи стандарти, стараейки се да обхванем най-широк набор от принтери. Сайтът ни е въоръжен с модерни начини на търсене, които максимално да Ви улеснят в намиране на подходящия продукт. Ако не намирате даден продукт, с радост ще се постараем да Ви го набавим. При нужда от съдействие или информация квалифицираният екип на EKONS.bg е на разположение да Ви съдейства. Направете поръчка онлайн, за да се възползвате от невероятните услуги и консумативи за принтери, предлагани в EKONS.bg.